De gezonde toer

FAQ

Algemeen:

Waarom wordt dit onderzoek uitgevoerd?

Iedereen weet dat gezond eten belangrijk is, maar ongezonde verleidingen zijn overal om ons heen. Dit onderzoek wil meer inzicht krijgen in de invloed van de omgeving op ons eetgedrag. Het uiteindelijke doel is om gezonde tussendoortjes aan te bieden op bestaande snack hotspots in Utrecht. Lees hier meer over het onderzoek.

Door wie wordt dit onderzoek uitgevoerd?

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Universiteit Utrecht in samenwerking met de gemeente Utrecht. Onderzoekers van verschillende faculteiten werken mee aan het project. De hoofdonderzoekers vindt u hier terug.

Meedoen:

Wat houdt deelname aan het onderzoek in?

Er zijn verschillende onderzoeken in het project. De groepsinterviews zijn momenteel afgerond. Hierin wilden we graag van inwoners weten op welke momenten en plekken ze snacken. Daarnaast wilden we nagaan welke tussendoortjes aantrekkelijk, maar toch gezond zijn. In april zijn we gestart met de ‘Weet Waar Je Eet’ mobiele app studie. Deelnemers installeren een app op hun smartphone en houden hiermee drie dagen lang alles wat ze eten en drinken bij. Daarnaast vragen we mensen om foto’s te maken van hun eten en drinken. De app registreert ook waar ze hun eten en drinken consumeren en/of kopen.

Waar kan ik me aanmelden?

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar opdegezondetoer@uu.nl. Vermeld in de e-mail uw naam, leeftijd en in welke wijk u woont (Kanaleneiland of Transwijk).

Kan ik meedoen aan het onderzoek?

Alle mensen van 18 t/m 65 jaar die wonen in Kanaleneiland en Transwijk en die in het bezit zijn van een smartphone kunnen meedoen aan het onderzoek. Ook mensen die regelmatig in deze wijken komen i.v.m. werk of opleiding kunnen deelnemen aan het onderzoek.

Ik eet al gezond. Kan ik toch meedoen met het onderzoek?

Ja, ook als u vindt dat u gezond eet, kunt u alsnog meedoen met het onderzoek.

Vragen of klachten?

Bij vragen of klachten kan er contact opgenomen worden met het onderzoeksteam via opdegezondetoer@uu.nl.