Logo Universiteit Utrecht

De gezonde toer

FAQ

Algemeen:

Waarom wordt dit onderzoek uitgevoerd?

Iedereen weet dat gezond eten belangrijk is, maar ongezonde verleidingen zijn overal om ons heen. Dit onderzoek wil meer inzicht krijgen in de invloed van de omgeving op ons eetgedrag. Het uiteindelijke doel is om gezonde tussendoortjes aan te bieden op bestaande snack-hotspots in Utrecht. Lees hier meer over het onderzoek.

Door wie wordt dit onderzoek uitgevoerd?

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Universiteit Utrecht in samenwerking met de gemeente Utrecht. Verschillende afdelingen werken mee aan het project (onderzoeksteam).

 

Meedoen:

Wat houdt deelname aan het onderzoek in?

Er zijn verschillende onderzoeken in het project. Als eerste gaan we eind juni starten met het houden van groepsinterviews. We willen graag van inwoners weten op elke momenten en plaatsen ze snacken. Daarnaast willen we nagaan hoe de mobiele snackkar er uit moet gaan zien en welke tussendoortjes aantrekkelijk, maar toch gezond zijn. Het groepsinterview vindt plaats in Kanaleneiland en duurt maximaal 1,5 uur. Het tweede onderzoek start in het najaar. Deelnemers zullen een app installeren op hun smartphone. Hiermee worden drie dagen lang de routes die mensen leggen vastgelegd. We vragen mensen om foto’s te maken van het eten en drinken dat ze buitenshuis consumeren.

Waar kan ik me aanmelden?

Aanmelden kan hier. Of stuur een e-mail naar opdegezondetoer@uu.nl

Kan ik meedoen aan het onderzoek?

Alle mensen van 18 t/m 65 jaar woonachtig in Kanaleneiland Noord, Kanaleneiland Zuid, Transwijk Noord en Transwijk Zuid kunnen meedoen aan het onderzoek.

Vragen of klachten?

Bij vragen of klachten kan er contact opgenomen worden met onderzoeksteam via opdegezondetoer@uu.nl.