De gezonde toer

IN DE MEDIA

4 Maart 2019 was de feestelijke opening van de foodcar ‘Van Taartjes’ op het Jaarbeursplein in Utrecht. Verschillende media hebben ons gezonde en lekkere taartje geproefd en een artikel geschreven. Hieronder vindt u een kort overzicht:

  • Op de site van AD Utrecht kunt u een interview bekijken met gezondheidspsycholoog Caroline
    Schlinkert waarbij ze kort het doel van de foodtruck ‘Van Taartjes’ bespreekt. Ook proefde student Chaske van Rijnsoever een gezond taartje en gaf zijn mening. Dit interview kunt u hier bekijken.
  • In het artikel “hoe wint groentetaartje het van friet” van het NRC kunt u een interview met professor Denise de Ridder lezen. In dit artikel bespreekt ze hoe moeilijk het is om gezond te eten in een omgeving waar vooral ongezond voedsel wordt aangeboden. Dit artikel kunt u hier lezen.
  • In het artikel van RTV Utrecht wordt besproken dat gezond vaak met niet lekker wordt geassocieerd en dat onderzoekers van de Universiteit Utrecht proberen fruit en groente in een aantrekkelijk jasje te steken. Het artikel van RTV Utrecht kunt u hier teruglezen.

Voordat de foodtruck ‘Van Taartjes’ werd gelanceerd op het Jaarbeursplein, is het ‘Op de gezonde toer’ project al meerdere keren besproken in de media. Hieronder vindt u een overzicht:

  • Caroline Schlinkert besprak op radio 1 haar promotie onderzoek over het effect van piekeren op het lichaam. Ook besprak ze kort het onderzoeksproject “op de gezonde toer”. Dit interview kunt u hier bekijken.
  • In de september 2017 editie van t’ Lekkerst, wat u hier kunt teruglezen.
  • Hans Reichart heeft in december 2016  een mooi stuk over ons project geschreven in het Algemeen Dagblad. Dit artikel kunt u hier lezen.
  • Het project is genoemd in de Marie-Claire. Dit stukje kunt u hieronder teruglezen.